דרום הודו הוא המיקום האידיאלי לטיול אם אתם אוהבים נופים טרופים לצד שדות תבלינים יפיפיים. האקלים הטרופי והאדמה הפורייה בדרום הודו יוצרים תנאים מצוינים לגידול תבלינים – מגוון התבלינים הוא עשיר במיוחד והם מפורסמים בטעמם ובאיכותם. מדינות כמו קרלה וטאמיל נאדו ידועות במטעי התבלינים שלהן. בטיולינו לדרום הודו אנחנו מבקרים בחוות תבלינים, כדי לצפות בתהליכי הגידול והעיבוד ולהכיר את השימושים השונים בתבלינים.
שלל תבליניה של דרום הודו מהווים חלק בלתי נפרד מהתרבות ההודית ומהמסורת הקולינרית – התבלינים משמשים בהכנת מגוון רחב מהמנות המסורתיות.
מדינת קראלה, גן התבלינים של העולם
קראלה היא ביתם של מגוון תבלינים: פלפל, וניל, הל, ציפורן, קינמון, אגוז מוסקט, ג’ינג’ר וכורכום. לא בכדי אמצה לשכת התיירות של קראלה את הסלוגן – “גן התבלינים של העולם”.
סחר התבלינים של קראלה עם העולם החל כבר בזמן האלף ה-3 לפני הספירה. חוף מלאבר של קראלה היה מפורסם בכך שמעצמות ערביות, סיניות ואירופאיות כגון הפורטוגלים, הצרפתים והבריטים, הגיעו אליו באופן תדיר על מנת לסחור בתבלינים של קראלה – התבלינים נחשבו לסחורה היקרה ביותר.
החוקר ומגלה הארצות ואסקו דה גאמה הגיע לקראלה ב- 1498, שנתיים לאחר שהפליג מפורטוגל במטרה למצוא נוצרים ותבלינים.
מדינת טאמיל נאדו
טאמיל נאדו היא אחת המדינות העיקריות לגידול תבלינים בדרום הודו. עיקר הגידולים מתמקדים בכורכום, כוסברה, צ’ילי, פלפל, הל, שום וג’ינג’ר. אלו גידולי התבלינים הנפוצים ביותר, בעיקר בזכות התנאים האקלימיים של האזור.
חוות התבלינים של דרום הודו
כאשר אתם מטיילים בדרום הודו, לדוגמא בנסיעה בין מדוראי למונאר או בדרך לשמורת פריאר, סביר להניח שתבקרו באחת מחוות התבלינים, בהם תוכלו להכיר את שלבי הגידול ותהליכי העיבוד המסורתיים של שלל התבלינים, הפירות האקזוטיים לצד גידולי צמחי מרפא מסורתיים.
התבלינים של דרום הודו:
פלפל שחור – “מלך התבלינים”, מהתבלינים המפורסמים ביותר של הודו, במיוחד במדינת קראלה. זהו צמח מטפס ממשפחת הפלפליים עם פירות ירוקים שיהפכו לפלפל שחור לאחר תהליך ייבוש. למרות שהוא פופולרי ברחבי העולם, פלפל שחור הוא יליד דרום הודו.
הל – צמח תבלין המופיע בתערובות הודיות שונות כמו המסאלה ההודית. התבלין מופק מזרעי הצמח ולעיתים גם מפירותיו. מקורו של ההל הוא מדרום הודו ומסרי לנקה. מדינת קראלה מייצרת כ 70 אחוזים מייצור ההל של הודו. זהו תבלין ארומטי ויקר, המשמש במנות מתוקות ומלוחות.
קינמון – תבלין מתוק ועדין, המופק מקליפת עצים הגדלים בדרום הודו. לתבלין הקינמון טעם מתוק וחריף.
תבלינים נוספים הגדלים בדרום הודו – ציפורן, צ’ילי אדום, כורכום, אגוז מוסקט ועלי קארי המשמשים לתיבול מנות הודיות
מטעי התה של דרום הודו
בטיול בדרום הודו מבקרים במונאר, עיירת נופש (hill station) הממוקמת בגובה 600 מ’ במדינת קראלה בדרום הודו. מונאר ידועה בעיקר בשל הנופים המרהיבים של מטעי התה האינסופיים המשתרעים מעל ההרים הירוקים.
גידול התה בדרום הודו הוא ענף חקלאי היסטורי וחשוב, שמתרכז בעיקר במדינות קראלה, טמיל נאדו, ובמדינת קרנטקה.
גידול התה בדרום הודו החל בתקופת שלטון הבריטים שהקימו את מטעי התה הראשונים באזורים אלו ופיתחו את הענף. באזור דרום הודו מגדלים בעיקר תה שחור וגם תה ירוק. בטיולים באזור תפגשו את קוטפות התה ותכירו את תהליך הייצור (קטיף ידני של עלי תה, ייבוש העלים ועיבוד בתהליך התססה).
שייט בתעלות קראלה
שייט בתעלות המרשתות את מדינת קראלה היפהפיה (״ונציה של הודו״) מהנה ומיוחד מאין כמוהו. זהו שייט שהוגדר ע״י המגזין נשיונל ג׳אוגרפיק כאחת מהחוויות שאסור לפספס במהלך חיינו, כפרים קטנים הבנויים על איים וחיים המשמרים מסורות עתיקות.
מסע ליופי טרופי קסום, מסורת מפוארת ומרתקת, מקדשים מרהיבים, ומפגש קרוב עם תרבות עתיקה, אשר חיה וקיימת במלוא עוצמתה, גם היום.
מסלול השייט הפופולארי ביותר הוא בין קולאם לאלפוזה. במהלך השייט תפגשו בתים קטנים עם גינות וחצרות בהם מסתובבים פרות, עיזים ובעלי חיים נוספים.
מדינת קראלה, כמו דרום הודו כולה, מאופיינת בנופים של שדות אורז, דקלי קוקוס, עצי מנגו וקשיו ציוריים לצד ערים וכפרים עם תרבות מיוחדת שהתפתחה דרך המסחר הענף באזור במשך אלפי שנים.