יום 1 | 31.3: תל- אביב – טשקנט
ניפגש בנתב”ג בשעות בוקר מוקדמות ונצא בטיסה לטשקנט (Tashkent), בירת אוזבקיסטן (Uzbekistan). טשקנט היא עיר סובייטית לשעבר וחצי מתושביה הם דוברי רוסית. בזמנים הקשים של מלה”ע ה-2 העיר זכתה לשם “טשקנט – עיר הלחם”, וזו אחת הסיבות לזרם העקורים ממזרח אירופה שמצאו בה מקלט בימי המלחמה. עם הנחיתה נצא לסיור ראשוני בטשקנט. נסייר בבזאר הגדול צ’ורסו (Chaharsu) שם נוכל להשלים את הקניות שלא הספקנו במהלך הטיול (פירות יבשים , מזכרות). נבקר בשוק החיות, בשוק כלי העבודה, אגף התבלינים, הפירות והירקות. מהשוק נמשך במטרו ונבקר במספר תחנות רכבת תחתית שהן כשלעצמן מוזיאון שיש וגרניט. נמשיך למתחם חזרתי-אימום שנבנה לכבוד הכרזתה של טשקנט החילונית כבירת התרבות האיסלמית העולמית ב2007. במתחם ממוקמת מדרסת בארק חאן מהמאה ה-16, מוזיאון המכיל את הקוראן של עותמאן, תלמידו של מוחמד מהמאה ה-7, ומסגדים שונים ולקראת ערב נצא לארוחת ערב באחת ממסעדותיה המגוונות של הבירה. לינה בטשקנט.
יום 2 | 1.4: טשקנט
יום טיול שלם בטשקנט בירת אוזבקיסטן. נשוטט לאורך המדרחוב, שנקרא “ברודווי” בכיכר תיאטרון נאבואי (Navoi) – משכן התיאטרון, האופרה והבלט שנבנה ב1949 על-ידי שבויי מלחמה יפניים. נבקר במוזיאון לאמנות שימושית, שנפתח ב-1937 ומשמש להצגת חפצי נוי ועיצוב של תחילת המאה. הבניין עצמו בנוי בסגנון אוזבקי מסורתי מעניין. נבקר בכיכר אמיר טימור, בכיכר העצמאות, באתר ההנצחה לחללי צבא האדום במלחמת העולם השנייה וכן באתר ההנצחה לקורבנות הטיהורים הסטליניסטים שעוצב בצורה ייחודית. נמשיך לאחד מ- 33 השווקים שמעטרים את טשקנט בצבעוניותם ונבקר גם בשכונה טיפוסית שם נראה כיצד נראים חיי היום-יום של האוזבקים בכרך הגדול. ארוחת ערב במסעדה מקומית. לינה בטשקנט.
יום 3 | 2.4: טשקנט – אורגנץ’ – חיווה
בשעות הבוקר המוקדמות נצא בטיסה אל אורגנץ’ (Urgench) ממנה נמשיך בנסיעה כ- 25 ק”מ אל חיווה, עיר- מוזיאון – העיר העתיקה שבין החומות, הממוקמת בנווה המדבר של חורזם. לפי האגדה נוצרה חיווה כאשר בנו של נוח, גילה כאן באר. חיווה – פנינת נווה המדבר החורזמי – ממוקמת באחד המרכזים החשובים על דרך המשי. רוב יצירות המופת הארכיטקטוניות מרוכזות באיצ’אן-קאלה (Itchan Kala) – העיר הפנימית של חיווה המוקפת חומות מרשימות השומרות על הליבה של העיר (הוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסקו). בזכות החומות נשתמרו עד ימינו יצירות ארכיטקטוניות שנבנו במשך מאות שנים: ארמונות, מבצרים, מדרסות, מינארטים, מסגדים, קרוון סראי ועוד. נבקר באתרים כמו: המאוזוליאום על שמו של פאהלוואן מחמוד (Pahlvan Mahmud) הגיבור המקומי שכבש את יצרו, מסגד יום השישי העתיק, בו 218 עמודי עץ מגולפים, מגדל Kalta Minar, מינרט ומדרסה על שמו של Islam Khoja, מדרסת Muhammed-Amin-Khan, ארמון Kunya-Ark וארמון tash hauli . נמשיך ונבקר בבתי המלאכה לעבודות יד שונות כמו גילופי עץ, בית מלאכה לבובות תיאטרון העשויות מעיסת נייר ועוד. נצפה במופע ריקודים ושירה מקומיים בליווי ארוחת ערב. לינה בחיווה.
יום 4 | 3.4: חיווה – בוכרה היפה
נסע לבוכרה דרך מדבר הקיזיל-קום, כשבדרך נעצור לתצפית על נהר האמודריה אז נלמד את הצומח במדבר ובשעות אחר הצהריים המאוחרות נגיע לבוכרה. “בוכרה היפה” ממוקמת בנווה מדבר ענקי המקבל את מימיו מנהר הזרפשן ונחשבת לעיר היפה מבין ערי דרך המשי. מרכז העיר העתיקה הוא שמורה אדריכלית הכוללת כ-150 מבנים מוגנים. בחלקה העתיק של העיר נדמה כאילו הזמן עמד מלכת במאות השנים האחרונות. לאחר ההתארגנות במלון נבקר ב”לאב-י האוז” Lyab-I Hauz )), בריכת מים גדולה ומרכז חיי העיר וברובע היהודי בו שכנה קהילה יהודית מפוארת. הבריכה מוקפת עצים עתיקים, בתי קפה בהם משחקים המקומיים דמקה וגרסה מקומית לשש בש. לא הרחק מהם ניצב רכוב על חמורו פסלו של נאסר-א-דין (Nasraddin), הבדחן הנודע, אשר בחכמתו ובהומור שלו לקח מן העשירים ונתן לעניים. בצד אחד של הבריכה מדרסת ‘נאדיר דיוואן באגי’ (Nadir Divan-Beghi), אשר בעבר שימשה כ’קרוון-סראי’ (Karavan Sarai) אכסניה לאדם ולבהמה על דרך המשי. ממולו מתנשא ה’חאנקא’ (khanaka) שבה מצאו מחסה הדרווישים (Dervishim). ליד הלאב-י-האוז ממוקם הרובע היהודי בו מתגוררות כיום כמאה משפחות. נשוטט בן סמטאותיו, נראה את בית הכנסת העתיק ואת בית ספר היהודי שרובם המוחלט של התלמידים בו אינם יהודים. ארוחת ערב במסעדה מקומית. לינה בבוכרה.
יום 5 | 4.4: בוכרה
לאחר ארוחת הבוקר נצא ליום סיור חוויתי בעיר בוכרה ((Bukhara. בוכרה הייתה אחת מתחנות המסחר החשובות בדרך המשי. נבקר במוזילאון איסמעיל סמאני מן המאה ה-10 הנחשב ליצירת מופת בתחום הארכיטקטורה. משם נפנה לצ’שמה איוב (Chashma Ayub) (מעין איוב). נבקר ב’ארק’ – (Ark) ארמון החורף של האמיר המשמש כמוזיאון, נלך לאורך השוק העתיק שמורכב מכיפות מסחר, נתרשם מן המינרט פוא-י קלאן (Poi-Kalian) המפורסם שהיה ידוע בעבר כמבנה הגבוה ביותר בעולם. לצידו עומד המסגד הגדול של בוכרה שבו יכולים להתכנס עשרות אלפים וממולו המדרסה על שם ‘מיר-י אראב’ (Miri Arab). נבקר בשווקים המקורים ובמדרסת CHOR MINOR. נצא אל פאתי העיר ונבקר בארמון הקיץ של האמיר האחרון של בוכרה (סיטורה-י- מוחי חוסא- ארמון הכוכבים והשמש), הנמצא בפרברי העיר. ארוחת ערב באחת ממסעדות העיר ולינה בבוכרה.
יום 6 | 5.4: בוכרה – גיז’דובאן – סמרקנד
הבוקר נשלים את הביקורים בבוכרה ונצא בנסיעה לכיוון סמרקנד (Samarkand) בנתיב הצפוני דרך המדבר האדום (קיזיל קום), בדרך נעבור בכפר הקדרים גיז’דובאן, שם נבקר בסדנה של קדר בן למשפחת קדרים המשתרעת על פני שישה דורות. עם הגיענו לסמרקנד נבקר במצפה הכוכבים שבנה המלך האסטרונום אולוג-בג, נכדו של האמיר טימור, וכן נבקר בקבר המיוחס לנביא דניאל. ארוחת ערב בבית אוזבקי. לינה בסמרקנד.
יום 7 | 6.4: סמרקנד -שחריסאבז – סמרקנד
נצא בבוקר לבקר בשאהר-י סאבז (Shahrisabz)- עיר הולדתו של האמיר טימור, אשר בעברה האפילה על העיר סמרקנד. נבקר באתרים ההיסטוריים, בארמון אק-סאראי [‘הארמון הלבן’] של טימור שגובה השערים שלו 40 מטר. הוא מעוטר פסיפסים מרהיבים הנראים כעבודת רקמה בצבעי טורקיז, לבן וזהב. נמשיך אל מסגד קוק-גומבאז הענק ואל המאוזוליאומים של ג’אנגיר וגומבזי-סיידון שם נבקר גם בקברו המיועד של האמיר טימור. לאחר הביקור בשאהר-י סאבז נצא בנסיעה, דרך נופי הרים ועמקים מוריקים שמהווים שינוי מהנוף המדברי בו הורגלנו עד כה. במעבר ההרים טחטה קאראצ’ה (1600 מטר) נעצור לתצפית ונראה את השוק הקטן בו מוכרים פירות יבשים וצמחי מרפא הרריים. נחזור לעיר בשעות אחר הצהריים המאוחרות ונבקר ב’גור-י אמיר’ (Gur Emir) המוזוליאון, שבו קבורים טימור לנג (Timur Lang) וממשיכיו (מאה 15). נכיר מקרוב את כיכר רגיסטאן (Ragistan) – מדרסת אולוגבק, מדרסת האריות (שר-דור) ומדרסת הזהב (טיליה-קארי). ארוחת ערב בבית משפחה יהודית. לינה בסמרקנד.
יום 8 | 7.4: סמרקנד – טשקנט
יום טיול מלא בעיר הציורית, סמרקנד, עיר של כיפות ומינרטים מצופים קרמיקה בגווני טורקיז. העיר אשר הייתה המוקד הכלכלי, התרבותי והאינטלקטואלי של מרכז אסיה במאות ה- XIV-XV. נבקר בנקרופוליס ‘שאה-י זינדה’ (Shahi Zinda)- השאח החי – שהקרמיקה שלו מעוררת עניין בעולם כולו. בדרכנו חזרה נבקר בבית הקברות היהודי ובמוזיאון אפרוסיאוב. נבקר בבית הכנסת העתיק “גומבאז”, בשרידי מסגד ‘ביבי חאנום’ (Bibi Khanum), שהיה הגדול ביותר במרכז אסיה, וממנו נצעד לשוק המרכזי והצבעוני של סמרקנד המלא כל טוב, פירות וירקות טריים ויבשים, מיני מאפה, ממתקים, משקאות, תבלינים, ביגוד, כלי אוכל, רהיטים. לפני הפרידה מסמרקנד נבקר במפעל מקומי בו מייצרים שטיחים ורקמות משי בשיטות מסורתיות. כמו כן נבקר בבית “קלנטרוב” (Kalantarov) , ביתו של סוחר יהודי בשם אברהם קלנטרוב” אשר נבנה בתחילת המאה ה-20 המאופיין בעיטורים אוזבקים מסורתיים ואירופאים גם יחד. נצא ברכבת מהירה לטשקנט אז נצא לארוחת ערב מסכמת במסעדה מקומית. לינה בטשקנט.
יום 9 | 8.4: טשקנט – תל אביב
הבוקר נצא בנסיעה לשדה התעופה לטיסה חזרה ארצה. ננחת בתל אביב בשעות הצהריים המוקדמות.
מחיר הטיול:
מחיר הטיול לאדם בחדר זוגי (למינימום 20 מטיילים): 2340 דולר
*במינימום 15 מטיילים מחיר הטיול יעלה ב100 דולר.
תוספת לחדר יחיד: 420 דולר
מחיר הטיול כולל:
- טיסות בינלאומיות ישירות בחברת אוזבקיסטן איירוויז במסלול: ת”א – טשקנט – ת”א.
- מיסי נמל והיטל דלק בסך 55 דולר (מחיר הטיול יעודכן בהתאם לשינויים – כחודש לפני היציאה).
- טיסת פנים (טשקנט-אורגנץ’).
- בתי מלון טובים (ברמה 4*) כמפורט בהמשך התוכנית.
- סיורים, ביקורים וכניסות לאתרים, כמפורט בתוכנית.
- תחבורה: אוטובוס תיירים ממוזג לביצוע סיורים והעברות, רכבת מסמרקנד לטשקנט.
- מדריך ישראלי איכותי מצוות ‘יעדים – טיולי תרבות וטבע’ – אלון ויינר.
- מופעי פולקלור במהלך הטיול.
- מדריך מקומי דובר אנגלית .
- כלכלה: חצי פנסיון – ארוחות בוקר (בבתי המלון) וערב (במסעדות מקומיות או אצל משפחות).
- בקבוק מים (1 ליטר) לאדם מידי יום.
- תשר לנותני שירותים מקומיים.
מחיר הטיול אינו כולל:
- ביטוח בריאות וחפצים אישיים.
- ארוחות צהריים ושתייה בארוחות (הכלולות והלא כלולות).
- כל מה שאינו מופיע בסעיף “המחיר כולל”.
מחיר הטיול:
מחיר הטיול לאדם בחדר זוגי (למינימום 20 מטיילים): 2340 דולר
*במינימום 15 מטיילים מחיר הטיול יעלה ב100 דולר.
תוספת לחדר יחיד: 420 דולר
מחיר הטיול כולל:
- טיסות בינלאומיות ישירות בחברת אוזבקיסטן איירוויז במסלול: ת”א – טשקנט – ת”א.
- מיסי נמל והיטל דלק בסך 55 דולר (מחיר הטיול יעודכן בהתאם לשינויים – כחודש לפני היציאה).
- טיסת פנים (טשקנט-אורגנץ’).
- בתי מלון טובים (ברמה 4*) כמפורט בהמשך התוכנית.
- סיורים, ביקורים וכניסות לאתרים, כמפורט בתוכנית.
- תחבורה: אוטובוס תיירים ממוזג לביצוע סיורים והעברות, רכבת מסמרקנד לטשקנט.
- מדריך ישראלי איכותי מצוות ‘יעדים – טיולי תרבות וטבע’ – אלון ויינר.
- מופעי פולקלור במהלך הטיול.
- מדריך מקומי דובר אנגלית .
- כלכלה: חצי פנסיון – ארוחות בוקר (בבתי המלון) וערב (במסעדות מקומיות או אצל משפחות).
- בקבוק מים (1 ליטר) לאדם מידי יום.
- תשר לנותני שירותים מקומיים.
מחיר הטיול אינו כולל:
- ביטוח בריאות וחפצים אישיים.
- ארוחות צהריים ושתייה בארוחות (הכלולות והלא כלולות).
- כל מה שאינו מופיע בסעיף “המחיר כולל”.
- רמת בתי המלון והשירותים, בעיקר מחוץ לערים המרכזיות, אינה ברמה המוכרת לנו במערב, ויש לקחת זאת בחשבון.
- תנאי תשלום ודמי ביטול – כמופיע בדף הרישום לטיול.
- אוזבקיסטן הינה מדינה בעלת מאפיינים של מדינת עולם שלישי. על אף שאנחנו עובדים עם נותני שירותים מהשורה הראשונה, עדיין ייתכנו בעיות שלא תמיד נדע על קיומן מראש (לדוגמא -כבישים סגורים מפאת שיפוצים, שינויי מועדים של אירועים וכיו”ב). על הנוסע לקבל זאת כחלק מאופי הטיול בארצות יעד אלו. באם יהיה צורך מדריכנו יעשו שינויים בשטח, לטובת ורווחת הנוסעים.
- חיסונים – לקבלת מידע על חיסונים יש לפנות ללשכת הבריאות באזור המגורים.
מלונות לטיול זה (או דומיהם):
Tashkent – Lotte Tashkent Palace or Miran International Hotel
Samarkand – Grand Samarkand
Bukhara – Hotel Rangrez
Khiva – Asia Khiva
טיסות לטיול זה:
HY 302 31MAR TLVTAS 0750 1440
HY 051 02APR TASUGC 0725 0855
HY 301 08APR TASTLV 0805 1135